Dekkaters

Onderstaand treft u de beschikbare Dekkaters van het ras de Tonkanees in NL en B. Zoals u ziet zijn het er niet veel! Het houden van een dekkater is vaak ook geen gemakkelijke klus, aangezien een open kater op een gegeven moment gaat sproeien en tevens extra dominant gedrag kan gaan vertonen richting m.n. eventuele andere katers, maar soms ook t.o.v. poezen, in huis.


Katersproeisel is zeer sterk ruikend en als een kater ergens heeft gesproeid is het van belang het zo spoedig mogelijk schoon te maken, want als je daar te lang mee wacht kan de geur, afhankelijk van de plaats waar is gesproeid, letterlijk JAREN blijven hangen…. Een aparte dekkaterkamer is daarom meestal geen overbodige luxe om de dekkater i.i.g. van tijd tot tijd in te houden (als je er bijv. niet bent om direct achter de dekkater aan alles op te poetsen als hij vrij in huis rondloopt).


Er bestaat wel zoiets als chemische castratie voor open katers. Als een poes dan zwanger is, kan de kater voor een jaar (in sommige gevallen zelfs langer dan een jaar) chemisch worden gecastreerd. De kater vertoont dan als het goed is nauwelijks katergedrag en kan tijdelijk niet voor nageslacht zorgen, maar aan chemische castratie zijn wel enige gezondheidsrisico’s verbonden. Zie o.a. de volgende link: Chemische Castratie!

Als u uw poes ter dekking wil brengen bij een dekkater houd er dan rekening mee dat u daarvoor uiteraard moet betalen en dat er tevens voorwaarden aan de dekking kunnen zijn verbonden (bijv. vanuit de fokker van de dekkater).


W.b. de prijs voor een dekking:
doorgaans zal de prijs voor een dekking liggen tussen de euro 500,- en de euro 700,- (= de prijs van een Tonkanees kitten in NL/B) of bijv. in ruil voor de dekking krijgt de eigenaar van de dekkater de eerste keuze van een kitten uit het nestje. De prijs voor een dekking lijkt misschien veel, maar het aanschaffen en houden van een dekkater brengt nog veel hogere kosten met zich mee, naast de tijd, energie en ongemakken waarmee het houden van een dekkater ook gepaard gaat…..

Heeft u ook een Tonkanees Dekkater beschikbaar en wilt u die op deze website, stuur dan een mail via de Contactpagina met daarin onderstaande Dekkatergegevens en vergezeld van 1 of 2 foto’s van uw dekkater!

Catterynaam: Catterynaam: Cattery Yuyaku Tonkanezen
Contactpersoon: Contactpersoon: Wineke van Griensven
E-mail: E-mail: yuyaku@hotmail.nl
Telefoonnummer: Telefoonnummer:
Website: Website: www.yuyaku.nl
Woonplaats en Provincie: Woonplaats en Provincie: Venray
Noord-Limburg
Land: Land: Nederland
Kattenvereniging: Kattenvereniging: Neocat
Naam Dekkater: Naam Dekkater: Noah (Jeidi du Soleil du Siam)
Naam ouders Dekkater: Naam ouders Dekkater: Dakota du Soleil du Siam (een Seal Point) x Pendragon Gary (een Lilac Mink)
Kleur, Patroon en Ras: Kleur, Patroon en Ras: Blue Point Tonkanees (3de generatie) van een mooi, maar wat ronder type, een mooie kleur en mooi patroon en een heel lief karakter
Geboortedatum: Geboortedatum: 15-04-2014
Getest op: Getest op: Is getest op FeLV en FIV

Omschrijving Dekkater:

Omschrijving Dekkater:

Noah (Jeidi du Soleil du Siam) is een 3de generatie Blue Point Tonkanees van een mooi, maar wat ronder type, een mooi patroon en een zeer lief, actief en temperamentvol karakter! Hij komt me bijv. ’s ochtends altijd wekken d.m.v. likjes en ‘kusjes’ en kopjes geven in mijn gezicht; hij is erg speels, knuffelig en aanhankelijk en ook kan hij heel goed overweg met al mijn andere katten.
Van vader’s kant heeft Noah zo’n 25 generaties Tonkanezen op de stamboom. Noah komt uit Frankrijk van Cattery du Soleil du Siam, maar stamt deels uit Amerikaanse lijnen van gematigd rond type en deels uit UK-lijnen, die totaal onverwant zijn aan alle NL/B en het merendeel van de EU-Tonkanezenlijnen waarmee wordt gefokt!
Noah staat beperkt beschikbaar ter dekking.
Als u geinteresseerd bent om uw poes ter dekking te komen brengen, mail mij dan voor de voorwaarden.