Kruipruimte isolatie gezond voor de poezen

De kruipruimte van uw woning kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Kruipruimte isolatie zorgt niet alleen voor minder vocht en schimmel in huis maar ook op een flinke besparing op uw energiekosten.  Veel woningen in Nederland zijn niet geïsoleerd, en om u te stimuleren uw woning te isoleren, ook wanneer u zelf de financiële middelen misschien niet heeft, heeft de overheid een Energiebespaarfonds opgericht.  Er is een behoorlijk bedrag in dit fonds gestopt.

De kosten van kruipruimte isolatie is afhankelijk van verschillende aspecten, hierbij kunt u denken aan; het type woning, de vochtigheid in uw woning en het soort isolatiemateriaal.  

De ruimte onder de begane grondvloer van de woning noemt men de kruipruimte. Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte en deze is vaak niet of onvoldoende geïsoleerd. In de huidige kruipruimtes zijn vaak alleen de waterleidingen en andere elektra aanwezig. Niet de favoriete ruimte van de woning voor velen, maar daarom uiterst geschikt voor het na- isoleren van de woning.

De kruipruimte is in vele gevallen een natte, vochtige en onverwarmde ruimte, het vocht verzameld zich in deze ruimte waardoor er schimmel kan ontstaan. De kou, vocht en het schimmel kan de woning in trekken waardoor uw woning oncomfortabel wordt. Kruipruimte isolatie is, voor het voorkomen van deze problemen, de oplossing.

Kruipruimte isolatie zal in alle gevallen anders zijn, dit omdat het afhankelijk is van de huidige situatie.  Er zijn gelukkig veel verschillende producten op de markt welk elk een andere werking hebben. De verschillende producten zijn; kalkkorrels, isolatieparels, schelpen, isolatiematrassen en isolatiechips.

Door het isoleren van uw kruipruimte wordt niet alleen uw woning weer comfortabel maar verdwijnt ook het vocht, de schimmel en andere ongezonde aspecten, welke door de slechte isolatie ontstaat, uit de woning.  

Kruipruimte isolatie kan op twee verschillende manieren namelijk; bodemisolatie of vloerisolatie.