Redden van Kittens

Helaas horen wij steeds vaker dat er zwerfkatten in Nederland op straat lopen. Echter zijn wij dit niet gewend. Als wij op vakantie zijn in landen als Spanje en Italiƫ zie je er toch meer. Het fenomeen straat dieren is daar echt geen gek begrip. Waarom is dat in Nederland dan wel? Gewoonweg omdat wij dat hier niet hebben. Omdat wij als werkgroep tonganezen ons niet meer alleen op 1 ras willen focussen hebben wij iets nieuws bedacht. Sinds een week zijn wij begonnen om straatkatten een nieuw huis te bieden.

Hoe worden de dieren gered?

Hoe gaat dat in zijn werk? Zodra wij een katje binnen krijgen zullen wij er alles aan doen een geschikt plekje voor hem te vinden. U zal zich afvragen hoe wij aan onze baasjes komen. Samen met de dierenambulance willen wij die gaan vinden. Zij zullen ons de katjes aanleveren zodat ze van de straat gered worden. Ook zullen wij internetcampagnes op gaan zetten. Zo kunnen wij bewustzijn creĆ«eren. Wanneer wij niet kunnen zorgen voor een veilig thuis voor de katjes zullen wij een andere manier zoeken. Een voorbeeld van zo’n manier is boeren voorzien van boerderij katten. Zij zullen daardoor minder last van muizen hebben. De katten daarentegen hebben een warm plekje met water en voer om een zorgeloos leven te lijden.

Omdat wij geen zwerfhonden in Nederland hebben zullen wij hier geen vestiging in openen. Desalniettemin willen wij wel graag wat doen voor zwerfhonden in Spanje. Dit blijft een groot probleem en daarom zullen wij een vestiging openen in Madrid en omgeving. Daar zullen wij honden van de straat halen en zij een nieuw leven proberen te bieden in Nederland. Wij weten dat veel mensen graag een hondje willen adopteren uit het buitenland. Echter blijkt dit toch te moeilijk te zijn. Daarom zullen wij het papierwerk regelen.

Wilt u meer informatie over katten als huisdier? klik dan hier.