Zo verlaag je het energietarief van je energierekening

De energierekening komt elke maand weer bij je door de brievenbus of via je mailbox binnen. Het kan soms een behoorlijke hap nemen van je budget voor je vaste lasten. Dat is eigenlijk zonde voor een dienst die je niet kunt aanraken of eigenlijk helemaal niet ziet! Vandaag kun je daar verandering inbrengen! Verlaag je energietarief en bespaar wel tot €300,- op je energierekening. Hoe? Dat leggen wij je uit!

Ga energietarief shoppen

Net zoals bij het kopen van een nieuwe televisie of een auto, kijk je eerst altijd even rond bij verschillende winkels en verkooppunten. Wellicht is hetzelfde model wel een stuk goedkoper in winkel A dan in winkel B. Bij stroom en gas gaat het precies zo. Het energietarief is bij de ene energieleverancier soms een flink stuk lager dan bij de andere energieleverancier. Kijk dan ook altijd eerst even rond bij verschillende leveranciers voordat je een keuze maakt. Zo van de om er achteraf achter te komen dat je je energietarief nog meer kon verlagen dan dat je al gedaan hebt. Zo wordt je besparing natuurlijk ook een stuk hoger. In dit artikel kun je er meer over lezen. 

Bekijk alle onderdelen

Als je denkt dat je alleen met het energietarief verlagen er bent, dat is niet zo. Kijk ook eens naar het vastrecht onderdeel van je energierekening. Deze kosten mogen energieleveranciers zelf bepalen en hier kan dus een groot verschil in zitten. Zo vraagt de ene energieleverancier €3,- waar een andere energieleverancier €10,- vraagt. Hier kun je dus ook je winst mee behalen.

Verlaag je energietarief door een overstap

Wanneer je hebt rond gekeken bij de verschillende energieleveranciers en de kosten met elkaar hebt vergeleken, is het tijd voor het verlagen van je energierekening! Dit kun je doen door een overstap te maken naar de energieleverancier met de lage energietarieven. Binnen 5 minuten en 6 stappen is dit al gebeurt en bespaar jij tot wel €300,- jaarlijks op je energierekening. Het enige wat jij hoeft te doen is een nieuwe energieleverancier kiezen, een contract aanvraag te doen en akkoord te geven op de nieuwe energietarieven. Verder wordt alles voor je geregeld en krijg je vanzelf bericht van je nieuwe energieleverancier. Prettig geregeld!